Poziv na novi kamp „MMS 2018“

Svesni potrebe i značaja postojanja kampova za decu sa malignitetom, Čika Boca je donela odluku, da se organizuje i sprovede i ŠESTI po redu kamp za decu od 7 do 17 godina lečenu od maligniteta (bez pratnje roditelja).

GDE I KADA SE KAMP IZVODI?

Kamp će biti održan od 28.jula  do 5. augusta 2018. godine u Mokroj Gori (kod Šarganske osmice). Opština Čajetina- Zlatiborski okrug.

Planinska kuća Vagon restoran Malo se grejemo

SMEŠTAJNI KAPACITETI

Smeštajni kapacitet – 30 učesnika kampa. Apartmani za decu do 13 godina mladosti-starosti dok će stariji tinejžeri ako to žele, osetiti čari kampovanja pod šatorima (Indijanskim Vigvamima).

Prostor je odgovarajući za obezbeđivanje svih naših potreba, aktivnosti i ishrane. Doručak, užina, ručak, užina, večera.

UČESNICI KAMPA

  1. KAMPERI -deca uzrasta od 7-17 godina koja su se lečila od maligniteta ili drugih bolesti koje zahtevaju dugotrajno lečenje i hospitalizaciju)

Delimo se u vršnjačke grupe, a sve zbog prilagođavanja i načina organizovanja i sprovođenja aktivnosti za sve učesnike.

Deo roditelja se užasava da pošalje dete dalje od sebe, pa je stoga upravo to iskustvo odvojenosti u kontrolisanim i zaštićenim uslovima nužno da se deca konačno malo izvuku ispod roditeljskog krila, a i roditelji se privikavaju na ideju da je vreme da se deca osamostaljuju i pomalo puštaju u život.

  1. VOLONTER-ORTAK/INJA – mladi lečeni od raka, uzrasta od 18 do 26 godina, koji žele da svojim aktivizmom, pomognu mlađoj deci koja su se takođe lečila, da unaprede kvalitete svog života, da se opet vrate detinjstvu.
Sobe Brćkanje

AKTIVNOSTI NA KAMPU

Kako i na prošlim kampovima, čekaju nas glumačke radionice, sportske, psihološke radionice, čeka nas mnogo muzike i puno igre.

Primer radnog dana:

07:30 08:00 ustajanje, jutarnja gimnastika,
08:00 08:30 lična higijena, nameštanje kreveta, ocenjivanje
08:30 09:00 doručak
09:00 13:00 Radionice, izleti, spor, tigre u prirodi
10:30 11:00 užina
13:00 14:00 ručak
14:00 15:00 odmor
15:00 19:00 Radionice, izleti, sport
16:30 17:00 užina
19:00 20:00 večera
20:00 22:00 žurka na otvorenom, zatvorenom, koncerti, kvizovi
22:00 SASTANAK VOLONTERA
22:30 gašenje svetala- spavanje

KAMP JE ZA DECU LEČENU OD RAKA BESPLATAN !

Zbog sve većeg interesovanja roditelja dece koja NISU LEČENE OD MALIGNITETA, ali su deo svog detinstva proveli na bolničkim odeljenjima, što je imalo negativan uticaj na njihov psiho-socijalni razvoj (teško se uključuju u vršnjačke grupe, imaju problem sa drugarima u školi i svojoj okolini) ove godine POZIVAMO I NJIH da se prijave!

Na žalost, zbog ograničenog budžeta nismo u mogućnosti da i njima obezbedimo besplatan boravak, te je u tom slučaju (da dete nije lečeno od maligne bolesti) cena 7-dnevnog boravka u kampu 10.000 dinara. Za sve dodatne informacije, molimo roditelje/staratelje da nam se jave.

Za direktora kampa je određen Vladimir Radulović.

Organizovali smo i postavili na noge prvi kamp 2010 u Ivanjici.

Verovao nam je Janko Tipsarević za prvi kamp na Zlatiboru i Tari , verovao nam je VIP za drugi kamp, veliki broj firmi i pojedinaca verovalo nam je i za treći. Ministarstvo Pravde Srbije za četvrti i peti. VERUJTE NAM I VI!

 

Print Friendly, PDF & Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *