Letnji kamp „MMS-2014“

GDE JE KAMP IZVEDEN?

Kamp je održan od 10.-20.jula 2014.

Svesni potrebe i značaja postojanja kampova za decu sa malignitetom, Čika Boca je donela odluku, da se organizuje i sprovede drugi po redu kamp za decu od 7 do 17 godina lečenu od maligniteta (bez pratnje roditelja). Odlučili smo se za mesto Ježevica, u divnom Hotelu „Jele Ježevica“ podno Divčibara jer je na adekvatnoj nadmorskoj visini, od oko 600m. Klima je idealna za lečenje plućnih bolesti i poboljšanje krvne slike. To je poželjno, jer deca posle završenog lečenja najčešće imaju slab imuni sistem i lošu krvnu sliku.

SMEŠTAJNI KAPACITETI

Smeštajni kapacitet – 50 učesnika kampa i hotelskog je tipa. Sve sobe su dvokrevetne. Prostor je odgovarajući za obezbeđivanje svih naših potreba, aktivnosti i ishrane.

UČESNICI KAMPA

UČESNICI KAMPA su bili ISKLJUČIVO DECA KOJA SU ZAVRŠILA aktivno onkološko LEČENJE i u remisiji (minimum 6 meseci posle aktivnog onkološkog lečenja).

DECA su bila uzrasta OD 7 DO 17 GODINA. Podeljena po grupama i to po uzrastu:

7-9  godina, 10 – 14, i od 15 do 18 godina. Deljenje u vršnjačke grupe je zbog prilagođavanja i načina organizovanja i sprovođenja aktivnosti za sve učesnike.

Deo roditelja se užasava da pošalje dete dalje od sebe, pa je stoga upravo to iskustvo odvojenosti u kontrolisanim i zaštićenim uslovima nužno da se deca konačno malo izvuku ispod roditeljskog krila, a i roditelji se privikavaju na ideju da je vreme da se deca osamostaljuju i pomalo puštaju u život.

 KAMP JE ZA SVE UČESNIKE BIO POTPUNO BESPLATAN !

Sredstva su obezbeđena donacijom kompanije VIP,

Za direktora kampa je određen Vladimir Radulović.

 

Organizovali smo i postavili na noge prvi kamp 2010 u Ivanjici..

Verovao nam je Janko Tipsarević za prvi kamp na Zlatiboru i Tari danas nam veruje VIP, verujte nam i vi.

Print Friendly, PDF & Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *